Obavijest o obradi osobnih podataka putem ove web stranice

Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679 (GDPR) postavlja visoke standarde za zaštitu osobnih podataka. S poštovanjem tih zahtjeva i primjenom preporučenih standarda sigurnosti i najboljih praksi, ovom politikom privatnosti pružaju se informacije o prikupljanju i obradi osobnih podataka putem ovog web mjesta, kao i o obradama temeljenim na legitimnom interesu.  Za sve dodatne informacije molimo da nas kontaktirate putem navedenih kontakta.

VODITELJ OBRADE

PRESING društvo s ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i usluge

Slavka Krautzeka 62, Rijeka

OIB: 35428176559

Kontakt: +385 (0)51 545-970

E-mail: info@presing-doo.hr

 

SLUŽBENIK ZA ZAŠTITU PODATAKA (DPO)

Voditelj obrade imenovao je  službenika za zaštitu podataka. Može ga se kontaktirati za ostale informacije o obradi osobnih podataka, zatražiti pristup svojim podacima, uputiti prigovor ili pritužbu na obradu ili zatražiti druge informacije u vezi s obradom svojih osobnih podataka.

Kontakt: info@presing-doo.hr

PODACI KOJI SE PRIKUPLJAJU I OBRAĐUJU – SVRHA I PRAVNI TEMELJ

Osobni podatci putem ove web stranice mogu se prikupljati u  slijedeće svrhe:

 1. odgovaranja na postavljeni upit/zahtjev i primanje obavijesti o posebnim ponudama
 2. u svrhu kupovine i dostave traženih proizvoda
 3. radi boljeg funkcioniranja značajki internetskih stranica ovog web mjesta i omogućavanja boljeg korisničkog iskustva.
 1. Podaci koji se prikupljaju u svrhu odgovaranja na postavljeni upit/zahtjev ili radi prijave za dostavu informacija o posebnim ponudama i pogodnostima mogu biti slijedeće kategorije:
 • kontakt podaci

Takva obrada  je nužna za izvršavanje tražene usluge ili kako bi se poduzele radnje prije pružanja tražene usluge te je obrada zakonita sukladno Općoj uredbi (članak 6. stavak 1. točka (b Opće uredbe). U slučaju ne pružanja traženih podataka korisniku nismo u mogućnosti odgovoriti na njegovo upit ili zahtjev te je potrebno da nas kontaktira na drugi dostupan način.

 • Podaci koji se prikupljaju u svrhu kupovine i dostave proizvoda mogu biti slijedećih kategorija:
 • identifikacija korisnika
 • kontakt podaci
 • podaci potrebni za dostavu
 • podaci o načinu plaćanja

Takva obrada  je nužna za izvršavanje tražene usluge ili kako bi se poduzele radnje prije pružanja tražene usluge te je obrada zakonita sukladno Općoj uredbi (članak 6. stavak 1. točka (b Opće uredbe). U slučaju ne pružanja traženih podataka korisnik neće moći izvršiti rezervaciju smještaja putem web stranice te će rezervaciju trebat u tom slučaju izvršiti na neki od ostalih dostupnih načina.

 • Osobni podatci putem ove web stranice mogu se prikupljati u svrhu boljeg funkcioniranja značajki internetskih stranica ovog web mjesta i omogućavanja boljeg korisničkog iskustva.

U tu svrhu koriste se nenametljivi kolačići te prije njihova korištenja traži se pristanak korisnika kada se ne radi o nužnim kolačićima.  Podaci koji se  prikupljaju su anonimni i ne sadrže identifikacijske podatke o pojedincu.

Podatci se obrađuju temeljem pristanka i obrada je u skladu s Općom uredbom (članak 6. stavka 1. točke (a Opće uredbe). Korisnik može za cijelo vrijeme boravka na stranici upravljati kolačićima i svoj pristanak povući. Povlačenje pristanka ne utječe na zakonitost  obrade koja se vršila sve do trenutka povlačenja.

LEGITIMNI INTERESI

U određenim situacijama osobni podaci mogu se obrađivati na temelju utvrđenog legitimnog interesa. Onda kada se obrada temelji na toj osnovi može se uputiti prigovor na takvu obradu. Obradu se neće moći ograničiti ili obustaviti u slučaju kada postoje uvjerljivi legitimni razlozi za takvu obradu koji nadilaze interese, prava i slobode ispitanika ili kada je takva obrada potrebna radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pranih zahtijeva.  Takva obrada u skladu je s člankom 6. stavak 1 točka (f Opće uredbe.

Obrade koje provodimo na temelju legitimnog interesa su slijedeće:

                NEWSLETTER

Podatak koji se može obrađivati: e-mail adresa

Svrha obrade: marketing.  Newsletterom mogu se dostavljati informacije o našim uslugama  te mogu uključivati informacije o našim  posebnim ponudama i pogodnostima.

Način prikupljanja: direktno od ispitanika. U slučaju da se e-mail adresa na koju se dostavlja newsletter prikupi na drugi način o takvom izvoru ispitanik će biti obaviješten pri prvom kontaktu.

U svakom trenutku može se istaknuti prigovor na obradu e-mail adrese u marketinške svrhe te obradu ograničiti ili u potpunosti zabraniti.

PRIMATELJI OSOBNIH PODATAKA

Prikupljeni osobni podatci mogu se proslijediti na korištenje pružateljima informatičko-komunikacijskih rješenja i usluga koji djeluju kao naši izvršitelji obrade te  pružatelju usluge on-line autorizacije u svrhu procesiranja transakcija.

Navedeni izvršitelji pružaju razumna jamstva te su poduzeli odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite kako bi se primjereno osigurala zaštita podataka i postupanje u skladu s zahtjevima Opće uredbe.  S takvim izvršiteljima obrade sklopljeni je sporazum/ugovor o obradi osobnih podataka  temeljem Provedbene odluke Komisije (EU) 2021/915 o standardnim ugovornim klauzulama između voditelja i izvršitelja obrade kao poseban dio ugovora. U navedenom sporazumu/ugovoru detaljno je propisano postupanje s osobnim podacima stoga isti nisu u mogućnosti obrađivati osobne podatke bez našeg naloga i prosljeđivati ih trećim stranama.

Za provođenje autorizacije i naplate kreditnih kartica koristi se sustav WSPay. To je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osigurava siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje  PCI DSS certifikat . Koristi se SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Osobni podaci ne prosljeđuju se  trećim stranama u svrhe izravnog marketinga.

RAZDOBLJE POHRANE  PODATAKA

Osobni podaci prikupljeni putem ove web stranice obrađuju se dok se ne ispuni svrha radi koje su podaci i prikupljeni. Nakon prestanka svrhe  osobni  podatci više se ne obrađuju Međutim, određeni osobni podatci (e-mail adresa)  mogu se i dalje obrađivati na temelju utvrđenog legitimnog interesa (u svrhu marketinga za slanje obavijesti o našim uslugama) sve dok postoji svrha obrade ili dok se  takva obrada ne ograniči ili u potpunosti zabrani isticanje prigovora ili odjavom s liste primatelja.

PODACI PRIKUPLJENI PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA

Stranice i profili kojima upravljamo na društvenim mrežama (Facebook, Instagram ili dr.)  uvijek su pod točnim i punim nazivom voditelja obrade.

Osobne podatke o svojim kontaktima koje prikupimo korištenjem istih, koristimo  samo u slučaju odgovaranja na upit ili komentar te se podaci u druge svrhe ne obrađuju.