Prihvaćanjem općih uvjeta korištenja izjavljujete da ste razumjeli pravila u uvjete navedene na online shopu presing-doo.hr (Presing d.o.o.) i da ste suglasni s našim Uvjetima kupovine i korištenja online shopa presing-doo.hr.

Trgovac – bilo koja osoba koja sklapa posao ili djeluje na tržištu u okviru svoje trgovačke, poslovne, obrtničke ili profesionalne djelatnosti, uključujući i osobu koja nastupa u ime ili za račun trgovca

Izvor: Zakon o zaštiti potrošača NN 14/19; Pojmovi, čl. 5. (NN 110/15)

Korisnik web shopa presing-doo.hr – svaka pravna ili fizička osoba koja posjeti ili koristi usluge ovog web mjesta. Korištenjem internetske stranice presing-doo.hr krajnji korisnik iskazuje da se slaže s Općim uvjetima poslovanja. Odabir poštanskog broja mjesta isporuke u pregledu košarice, u koraku prije unosa osobnih podataka, je informativan te tim korakom posjetitelj stječe uvid u eventualne troškove dostave, a kupac postaje tek u sljedećem koraku, unosom osobnih podataka i zaključenjem narudžbe.

Kupac web shopa presing-doo.hr – posjetitelj koji nakon odabira barem jednog proizvoda na stranici hpm.hr, u pregledu košarice stekne uvid u eventualne troškove dostave te unese osobne podatke i pošalje narudžbu trgovcu.

presing-doo.hr zadržava pravo izmjena, dopuna ili ukidanja bilo kojeg segmenta poslovanja, a kako bi se pravovremeno informirali o eventualnim izmjenama, molimo da provjerite važne odredbe Općih uvjeta poslovanja u trenutku korištenja presing-doo.hr. Ukoliko se korisnik ne slaže s navedenim Uvjetima poslovanja i korištenja i/ili ima manje od 18 godina, molimo da se suzdrži od korištenja ove internetske stranice.

hpm.hr poziva Kupce da se informiraju o sadržaju Izjave o privatnosti i zaštiti osobnih podataka

Prodavatelj

Presing društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju, trgovinu i usluge

OIB: 35428176559

MBS: 040257208

Slavka Krautzeka 61, Rijeka

Cijene

Maloprodajna cijena – konačna cijena u eurima za pojedini proizvod ili uslugu, odnosno određenu količinu proizvoda, uključujući poreze i druga javna davanja. 

Cijene na stranici sadrže obračunatu zakonsku stopu PDV-a od 25% i one su izražene u eurima (EUR).

Na web shopu navedene su karakteristike proizvoda, cijene, posebne akcije i pogodnosti, načini plaćanja i dostave koje vrijede u trenutku zaključene narudžbe. U sve cijene je uključen PDV. Ako dođe do promjena rokova dostave ili bilo koje druge važne okolnosti potrebne za izvršenje narudžbe, obavijestiti ćemo vas u najkraćem mogućem roku.

Proizvodi će Vam biti dostavljeni u roku od 2-6 dana od potvrđene narudžbe, a o roku dostave za proizvode koje je potrebno dodatno naručiti obavijestit ćemo Vas na vrijeme. Zadržavamo pravo produljenja roka isporuke u slučaju izvanrednih situacije, glede proizvodnje ili transporta robe. Cijena proizvoda u koju je uključen iznos PDV-a vidljiva je u košarici za kupnju i prije nego zaključite narudžbu. Nakon završetka narudžbe pojavit će Vam se obavijest koja će potvrditi točnost i uspješnost narudžbe ili će upozoriti na nepravilnosti tijekom narudžbe.

Ukoliko se pojave nepravilnosti kod narudžbe molimo da nas kontaktirate na: webshop@presing-doo.hr, te ćete na taj način provjeriti je li narudžba sigurno zaprimljena.

Ako niste sigurni kako izvršiti kupovinu, slobodno nas kontaktirajte na gore navedene podatke. Ako želite vratiti proizvod, to možete učiniti u roku 14 dana od dana primitka proizvoda.

Plaćanje

presing-doo.hr koristi Monri WSPay za online plaćanja.

Monri WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. Monri WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji Monri WSPay ima. Monri WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Platiti možete debitnim ili kreditnim karticama jednokratno, te virmanski, općom uplatnicom/mbankingom prema ponudi.
Plaćanje karticama moguće je prihvatom svih vrsta kartica – American Express, Mastercard, Maestro, Visa, Diners, Discover i Dinacard.

Kao i dodatnim platnim metodama (Gpay, Aircash i KeksPay)

Ukoliko presing-doo.hr nije u mogućnosti isporučiti proizvode naplata se otkazuje.

Konverzija valuta pri plaćanju karticama

Kartična plaćanja na hpm.hr provode se u eurima. Kod odabira neke druge valute iznos za koji će se teretiti kartica preračunava se prema tečaju Hrvatske narodne banke. Pri plaćanju iznos se preračunava u lokalnu valutu prema tečaju kartičarske kuće Kupca, pri čemu su moguća mala odstupanja naplaćenog iznosa, od iznosa prikazanog na presing-doo.hr

Sigurnost plaćanja

Presing-doo.hr koristi Monri WSPay za online plaćanja.

Monri WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. Monri WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji Monri WSPay ima. Monri WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Dostava

presing-doo.hr svojim Kupcima pruža uslugu dostave prema uvjetima kako slijedi:

Proizvodi se upućuju na dostavu sljedeći radni dan nakon primitka narudžbe ili uplate ili u drugom vremenskom roku koji je uz proizvod naznačen.

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na presing-doo.hr može se dogoditi da informacija o raspoloživosti ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu dobavljača, o čemu se presing-doo.hr obvezuje obavijestiti Kupca i poduzeti sve potrebne radnje kako bi proizvode pribavio u propisanom vremenskom roku. Ukoliko pak presing-doo.hr neće biti u mogućnosti dobaviti naručeni proizvod, obvezuje se bez odgode o tome izvijestiti kupca, ponuditi mu kupnju drugog proizvoda sličnih karakteristika ili otkazivanje narudžbe.

Dostava se izvršava putem dostavne službe.

Cijena se isporučuje automatski i privremeni cjenik za bilo koji dio Hrvatske je sljedeći:

Paketi 1- 10 kg ——————– 8 €

Paketi 11-30 kg ——————– 11,5 €

Paketi 31-50 kg ———————17,25 €

Paket ili paleta 51–150 kg ———— 46 €

Pošiljke iznad 150 kg obračunavaju se ovisno o veličini i vrijednosti proizvoda.

Trajanje ugovora

Ugovor koji potrošač zaključi za kupoprodaju proizvoda i usluga je jednokratan ugovor koji je konzumiran isporukom robe ili usluge od strane trgovca te izvršenim plaćanjem od strane potrošača, a u slučaju da ne bude raskinut. Ovi Opći uvjeti poslovanja sastavni su dio zaključenog Ugovora potrošača i trgovca.

Jednostrani raskid ugovora od strane kupca

Kako bi kupac ostvario pravo na jednostrani raskid Ugovora, treba obavijestiti hpm.hr o svojoj odluci isključivo u pisanom obliku putem obrasca za jednostrani raskid ugovora sklopljenog na daljinu. , e-poštom na adresu webshop@presing-doo.hr ili poštom na adresu „Presing d.o.o., Slavka Krautzeka 62, 51000 Rijeka.“

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada hpm.hr zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koja je ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je kupac izvršio uplatu. U slučaju da kupac pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca presing-doo.hr  može izvršiti tek nakon što roba bude vraćena na adresu sjedišta. Povrat se može napraviti isključivo za neoštećene proizvode, u originalnom pakiranju sa originalnim računom, u suprotnom se reklamacija neće moći priznati.

Izravne troškove povrata robe kupac mora snositi sam. U skladu sa Zakonom korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 5 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu, odnosno ukoliko je uplata izvršena karticom proces povrata može trajati i do 15 dana.

Kupac nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:

  • ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena.

Pravo na jednostrani raskid ugovora Zakonom je isključeno u više slučajeva. Cjelovite informacije vezane uz pravo kupca na jednostrani raskid ugovora možete pronaći na ovom linku: Zakon o zaštiti potrošača

Pisani prigovor, obavijesti, odgovori

»pisani prigovor potrošača« je prigovor koji potrošač upućuje trgovcu na trajnom mediju, a kojim iznosi svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu.
Izvor: Zakon o zaštiti potrošača NN 14/19; Pojmovi, čl. 5. (NN 110/15)

Ukoliko ste nezadovoljni iz bilo kojeg razloga, prigovor nam možete uputiti i to:

pisanim prigovorom putem pošte: „Presing d.o.o., Slavka Krautzeka 62, 51000 Rijeka.“

pisanim prigovorom putem e-maila – webshop@presing-doo.hr

Kako bi rješavanju predmetne situacije mogli pristupiti što prije, molimo da uz prigovor navedete broj narudžbe ili računa za što brže utvrđivanje. Presing-doo.hr potvrdit će primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a najkasnije u roku od 15 dana od zaprimljenog prigovora.

Pritužbe i sporovi

Ovi Opći uvjeti su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i drugim propisima Republike Hrvatske. Pritužbe Kupci mogu poslati na adrese Prodavatelja pisanim putem i to putem pošte ili elektronskom.

Prodavatelj je dužan bez odgađanja potvrditi da je pritužbu primio, obavijestiti Kupca koliko će trajati njezina obrada i pravovremeno ga obavještavati o tijeku tog postupka i najkasnije u roku od 15 dana od dana zaprimanja pritužbe na istu odgovoriti.

Prodavatelj i Kupac će moguće sporove nastojati riješiti dogovorom i mirnim putem, a ukoliko u tome ne uspiju nadležan je Sud u Zagrebu.